Acatistul Arhanghelului Rafail

Icoana Sfantul Arhanghel Rafail

Descarcare : Acatistul Arhanghelului Rafail

Rugăciunile începătoare…

Ție, strălucitorule tămăduitor, îți mulțumim pentru ajutorul ce ni-l dai pentru tămăduirea sufletelor și a trupurilor noastre și împreună cu îngerii înălțăm în cor glasurile noastre de mulțumire aducându-i slavă lui Dumnezeu pentru ai Lui slujitori de lumină. Arhanghel Rafail, mare tămăduitor, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.


Condacele si Icoasele

Condacul 1


Pe tine Arhanghele înveșmântat în sfânta lumină, Rafail, Dumnezeu te-a înzestrat cu darul tămăduirii, iar tu încă de la începuturi ai adus pe pămant știința vindecării, venind lângă toți cei ce dau și lângă cei ce au nevoie de vindecare. Arhanghel Rafail, îți multumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.

Icosul 1

Îngere vindecător, nu a fost din veac și până acum un suflet pe care, împreună cu alte ființe de lumină să nu-l fi ajutat, tu vi lângă noi ca și Împaratul Slavei și ne mângâi cum El te-a învățat, depărtând boala din noi.
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru sănătate
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc că sufletul îl luminezi
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc că aduci lumina celor pe care îi veghezi
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru cele ce ne înveți
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru bunătatea ta
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc că ne înveți a vindecării știință
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.


Condacul 2

Arhanghel bun, primește de la noi, cei ce citim această rugăciune, mulțumiri pentru ajutorul ce ni-l dai când avem nevoie și te rugăm, înaltă către cer mulțumirile noastre către toți îngerii care neîncetat ne ajută. Arhanghel Rafail, iți mulțumesc pentru ajutorul dat în aceste clipe grele.

Icosul 2

Arhanghel drag, nu te întrista pentru rătăcirile noastre, învată-ne ce să cerem de la Tatal Ceresc pentru a trăi în sănătate și împlinire sufletească, pentru a înțelege de ce ne îmbolnăvim și ce ar trebui să curățăm din inimă, din suflet, din mintea și din viata noastră.
Arhanghele Rafail, curăță sufletul meu
Arhanghele Rafail, vindecă neiertarea din mine
Arhanghele Rafail, curăță-mă de neiubirea ce o cred un bine.
Arhanghele Rafail, îndreaptă gândirea mea greșită
Arhanghele Rafail, stinge tristețea atunci când pe nesimțite se-aprinde în mine
Arhanghele Rafail, vindecă orice strop de boală apărută din a mea greșeală
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.


Condacul 3

Arhanghel luminos, aș vrea să putem cânta tuturor celor din cer cântarea mulțumirii noastre din inimă curată venită, dar avem inimile negre și împietrite de greșelile din trecut și de acum, grele ca o stâncă-n scufundată-n mocirla vieții noastre și nu se pot ridica cu dragoste către voi. Arhanghel Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.


Icosul 3


Arhanghele învățător al științei vindecării, ce o împarți celor ce vor a vindeca, tu nu vindeci doar trupul și sufletul, ci din iubire pentru noi cei muritori veghezi la căpătâiul nostru ca să nu cădem din nou în greșeala cea dătătoare de boală.
Arhanghele Rafail, vindecă boala trupului meu,
Arhanghele Rafail, vindecă durerea zămislită din iubire.
Arhanghele Rafail, vindecă durerea neiertării de sine.
Arhanghele Rafail, vindecă supărarea mea,
Arhanghele Rafail, vindecă orbirea minții mele,
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.


Condacul 4

Rafail, Arhanghel drag, în acest moment mă rog pentru vindecare și ajutor pentru (nume), ca trupul lui să fie sănătoți, sufletul său în pace și mintea lui în lumină, te rog du această mică rugăciune la Iisus Mântuitorul nostru și mijlocește pentru sănătatea trupească și sufletească a lui (nume). Arhanghel Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.

Icosul 4

Știu că boala se lipește mai întâi de suflet și apoi trupul nostru strigă de suferință în noi, îți cer ajutor Arhanghel Rafail pentru toți oamenii din lume, ca să înțelegem semnele trupului nostru chinuit de durerea întunericului greu din noi.
Arhanghele Rafail, curăță cu puterea dată ție mintea noastră întunecată,
Arhanghele Rafail, curăță minciuna înrădăcinată în noi
Arhanghele Rafail, curăță ochii mintii noastre de cataracta slavei deșarte,
Arhanghele Rafail, curăță orgoliul ce în întuneric ne coboară,
Arhanghele Rafail, curăță și vindecă sufletele prizoniere în patimi și valori greșite,
Arhanghele Rafail, curăță iubirea noastră de ce-i material,
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.


Condacul 5

Arhanghele Rafail, de la tine am învățat că din iubire se naște credința, cât de mult ne iubește Dumnezeu…și cât de mult crede în noi… Arhanghele, ajută-ne să vindecăm boala cea întunecată din noi. Arhanghel Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat nouă în clipe grele.

Icosul 5


Pe tine te rog în această clipă târzie, ca împreună cu toți cei din cer, cu voie Divină să ne dați ajutor în a înțelege că toți trăim în boală trupească și sufletească atunci când suntem departe de Dumnezeu.
Arhanghele Rafail, învață-ne să primim în noi Lumina
Arhanghele Rafail, inîvață-ne să intrăm și să rămânem pe calea vieții veșnice
Arhanghele Rafail, învață-ne să înțelegem semnalele trupul
Arhanghele Rafail, învață-ne să ne luminăm mereu mintea
Arhanghele Rafail, învață-ne să înțelegem adevăratul sens al vieții
Arhanghele Rafail, învață-ne să înțelegem iubirea
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.


Condacul 6

Arhanghele Rafail, tu ai puterea și darul de a vindeca orice rană și boală, vindecă și rana sufletului meu și tuturor care au nevoie în această lume dă-le alinare trupească și sufletească. Arhanghel Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.

Icosul 6

Arhanghel bun, de câte ori te-am chemat în ajutor ai venit cu o armată de vindecători, cu sfinți și sfinte, slujitori de lumină iar noi fiind tămăduiți uităm de-al vostru ajutor și prea puține mulțumiri vă aducem.
Arhanghele Rafail, fi păzitorul meu
Arhanghele Rafail, fi învățătorul meu
Arhanghele Rafail, fi apărătorul meu
Arhanghele Rafail, fi izgonitorul demonilor din mine
Arhanghele Rafail, fi duhovnicul meu
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.


Condacul 7


Arhanghel drept trimis la noi de bunul Dumnezeu, știm că păcatele noastre sunt multe ca nisipul mării, revarsă lumina și iubirea ta peste ele ca de toate să ne spele și ca darul sfântului botez să lumineze din nou sufletele noastre născute din iubirea lui Dumnezeu. Arhanghel Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.

Icosul 7

Arhanghele strălucitor, știm că suferința e urmare a faptelor noastre din trecut și a puținei noastre credințe în iubirea lui Hristos, în această clipă mă rog ție vino cu toți cei din cer și învățați-ne legile divine, sădiți-ne în suflete această știință pentru a putea cunoaște adevarata viată. Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.


Condacul 8


Arhanghel drag, prieten de nădejde, mijlocește către Sfânta Treime pentru un nou început al vieții mele în lumină ți iubire și acoperă-mă cu darul tău și primește din sufletul meu mii de mulțumiri. Arhanghel Rafail, iîți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.

Icosul 8

Arhanghele Rafail, ai fost trimis din slava cerească pentru a ne îndruma și vindeca. Îți mulțumesc și aș dori ca toți oamenii să știe cât de mult ne ajutați voi cei din cer, pentru Slava lui Dumnezeu.
Arhanghele Rafail, călăuzește-ne spre iubire
Arhanghele Rafail, arată-ne drumul spre mântuire
Arhanghele Rafail, ocrotește-ne în această viață
Arhanghele Rafail, ferește-ne de ispite
Arhanghele Rafail, învată-ne să-L slăvim pe Dumnezeu
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.


Condacul 9

Arhanghel al lui Dumnezeu, cu darul tău ne aduci pace în suflet, strălucirea zâmbetului în ochi și ne faci să înțelegem iubirea lui Hristos. Te rog ai răbdare cu noi ca să putem vedea tot ce nu facem bine și ca împreuna să cântăm Ziditorului nostru: Aliluia!

Icosul 9


Bun și drept este Dumnezeu și prin tine, Arhanghel Rafail ne trimite binecuvântarea Lui pentru a înțelege că în totul e o binecuvântare și că cel mai prețios dar e iubirea aproapelui.
Arhanghele Rafail, scoate-ne din întuneric,
Arhanghele Rafail, dezleagă-ne de boală,
Arhanghele Rafail, trezește-ne din uitare,
Arhanghele Rafail, eliberează-ne din neștiință,
Arhanghele Rafail, îmbracă-ne în lumină,
Arhanghele Rafail, dezrobește-ne de material,
Arh. Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.


Condacul 10

Timpurile de acum oglindesc răutatea faptelor noastre, gândurile rele, vorbele murdare, valorile false și urâte, îndepărtarea noastră de legile divine. Arhanghel Rafail, cere împreună cu toți din cer iertare pentru noi și ca Domnul să ne dăruiască să ne bucuram de viața veșnică. Arhangel Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.

Icosul 10

Tot cerul e plin de slujitorii luminii, care așteaptă să-i chemăm în ajutor. Arhanghele Rafail, trimite o rază de lumină în inimile noastre ca toți oamenii de pe pamant să ne luminăm și să învățăm să vă chemăm în viața noastră.
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru ajutor,
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru ocrotirea ce mi-o dai la drum,
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru sănătatea ce o dai celor bolnavi,
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru învățăturile dumnezeiești,
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru speranță,
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru solirile tale pe lângă Dumnezeu,
Arhanghele Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.


Condacul 11

De-am putea vedea cum lângă noi în momentele grele vin Îngerii și Arhanghelii așteptând să le cerem ajuto, dar noi fiind orbiți de mândrie și de grijile vieții nu vă simțim și ne întrebăm „de ce mi se întâmplă mie Doamne?” și ne supărăm pe viață, pe noi înșine, pe Dumnezeu. Arhanghel Rafail îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.

Icosul 11

Arhanghele Rafail, acum în această clipă îți cer ajutor pentru sănătatea sufletească și trupească a oamenilor ce au nevoie și pentru mine să-mi fi călăuză pe calea de lumină, să fac voia lui Dumnezeu.
Arhanghele Rafail raza luminii dumnezeiesti.
Arhanghele Rafail, diamant strălucitor
Arhanghele Rafail, iubire din a dumnezeirii iubire infinită
Arhanghele Rafail, tămăduire din Domnul ieșită
Arhanghele Rafail, apărător puternic
Arhanghele Rafail, învățător înțelept
Arhanghele Rafail, iîți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.


Condacul 12

În aceste clipe îmi doresc pentru toți oamenii din lume trezire și întoarcere în lumina divină. Arhanghel Rafail, pe tine te rog, du rugăciunea mea la Sfânta Treime. Arhanghel Rafail, îți mulțumesc pentru ajutorul dat în clipe grele.

Icosul 12

Slavă lui Dumnezeu pentru toți slujitorii Lui și împreună cu toți cei din cer să mulțumim Treimii Sfinte pentru viață, pentru lecții învățate, pentru sănătate. Arhanghel Rafail, bucură-te că prin tine Dumnezeu ne dăruiește iertare.
Arhanghele Rafail, bucură-te, slujitor credincios
Arhanghele Rafail, bucură-te că ne ajuți necondiționat
Arhanghele Rafail, bucură-te că ne îndemni spre fapte bune
Arhanghele Rafail, bucură-te că sănătate ne împarți
Arhanghele Rafail, bucură-te că dai lumină celor pe care îi îngrijești
Arhanghele Rafail, bucură-te că fața lui Dumnezeu o vezi
Arhanghele Rafail, bucură-te pentru ajutorul ce ni-l dai în clipe grele.


Condacul 13

Sfinte Arhanghel Rafail, acestă mică smerită rugăciune este doar un cuvânt din câtă mulțumire aș vrea să-ți aduc, tu ști că cuvintele sunt mici și oricâte aș spune nu-ți voi putea mulțumi îndeajuns pentru ajutorul ce mi-l dai în clipele grele. Slavă lui Dumnezeu pentru toate și pentru ai Lui slujitori, ai noștri îndrumători.


Rugaciune

Arhanghel Rafail, mă rog pentru sănătatea lui (nume), te rog, cu puterea de tămăduire ce ți-a dat-o Dumnezeu fă tot ce ști că-i mai bine pentru vindecarea sufletului și a trupului său, cere pentru el iertare de la Domnul pentru tot ce a greșit acum sau altă dată și deschide ochii inimii lui ca să primescă dragostea nemărginită a lui Dumnezeu. Amin !

Publicat de Admin

Admin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.